ADACOM partners with JCC for the provision of e-Signatures in Cyprus

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ADACOM & JCC PAYMENT SYSTEMS ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Η ADACOM και η JCC ανακοίνωσαν την συνεργασία τους στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπογραφών και σφραγίδων στην Κύπρο. Σύμφωνα με σύμβαση που υπογράφηκε πρόσφατα, η JCC θα λειτουργήσει ως ο πρώτος Πάροχος Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης στην Κύπρο και θα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικών υπογραφών, σφραγίδων και χρονοσήμανσης οι οποίες δύναται να χρησιμοποιηθούν τόσο σε Τραπεζικές συναλλαγές όσο και συναλλαγές με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ADACOM θα παρέχει στην JCC μέσα από τα ασφαλή data center της στην Ελλάδα την υπηρεσία Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού, και θα υλοποιήσει στις εγκαταστάσεις της JCC στην Κύπρο όλη την απαιτούμενη υποδομή προκειμένου τα ιδιωτικά κλειδιά των ψηφιακών πιστοποιητικών των Κυπρίων πολιτών να φυλάσσονται κάτω από αυστηρούς μηχανισμούς ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της JCC στην Κύπρο. Παράλληλα θα βοηθήσει την JCC να ολοκληρώσει με επιτυχία τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης από διαπιστευμένο ελεγκτικό Φορέα προκειμένου να πιστοποιηθεί κατά eIDAS στους επόμενους μήνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADACOM, Πάνος Βασιλειάδης δήλωσε: Η ανάθεση του έργου της JCC στην ADACOM αποτελεί απόδειξη της υψηλής εξειδίκευσης μας στις υπηρεσίες Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού που παρέχουμε εδώ και περισσότερα από 10 έτη. Η ADACOM είναι ένας eIDAS QTSP με διεθνή εμπειρία σε έργα υλοποίησης ψηφιακών υπογραφών. Η επιτυχής υλοποίηση αντίστοιχων έργων όπως αυτή των Σύζευξις, ΕΡΜΗ, KIBS αλλά και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου αποτελούν εχέγγυο για την επιτυχή υλοποίηση του έργου της JCC.

O Γενικός Διευθυντής της JCC Payment Systems, Νικόδημος Δαμιανού δήλωσε: Η παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης αποτελεί για την εταιρεία JCC φυσιολογική συνέχεια στην υλοποίηση υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που παρέχει η εταιρεία στο χρηματοοικονομικό τομέα και την οικονομία γενικότερα. Η JCC κατέχει εξέχουσα θέση όσο αφορά τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αξιοπιστίας και συνέπειας στη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών και την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών επί σειρά ετών. Η εμπειρία αυτή και η τεχνογνωσία που κατέχει η JCC στον τομέα της ασφάλειας, σε συνάρτηση με την υψηλή εξειδίκευση της εταιρείας ADACOM αποτελούν συστατικά για σίγουρη επιτυχία στον τομέα αυτό, που θα αποτελέσει παράλληλα καθοριστικό βήμα για την ουσιαστική είσοδο της Κύπρου στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας.